Kenneln

 

2009_0223huset0003 2009_0223huset0016

  Jag heter Maud Lundén och bor i Hebron i Tärnsjö tillsammans med Michael Lundén och två Lancashire heeler som heter Vinna och Xera.

Hundarna bor tillsammans med oss som familjemedlemmar. Vi går dagligen två promenader. Åtminstone en av dessa är i skogen där de får springa fritt och klättra och hoppa på stockar och stenar.

Det startade 1996 med att jag funderade på att skaffa hund, framför allt som sällskap vid promenader. Jag tittade i böcker och tidningar efter lämplig ras, jag hade kommit fram till att jag ville ha en liten korthårig ras för att det kändes som det skulle vara lätt att sköta. Hittade en annons med lancashire heeler och visade familjen bilden som var med, hela familjen skrek i kör ”neeej”, så de planerna lades på hyllan då det ändå inte fanns någon information någonstans om rasen.

Något senare på hösten åkte jag och Jessica till en inofficiell utställning i Sandviken och Jessica säger när vi kommer fram, mamma, mamma … kolla de där små svarta i gräset…. Ni kanske kan gissa vad dessa små svarta i gräset var för något?

Jo det var så klart en flock lancashire heeler och det var Eva Brauer, Mog-Ur's Kennel, som var där med ett ”knippe”. Vi gick runt på utställningen men återkom hela tiden till Evas heeler och fick telefonnr och jag ringde ganska snart och gjorde flera besök innan Betty föddes 3 mars 1997, 10 maj hämtade vi sen hem Betty.

Kennelnamnet blev godkänt hösten 2000, nästan ett år efter första valpkullen.

2011 flyttade första griffonen in i huset, det var Danegriff's Endless Echo. 

Målet med uppfödningen är att föda upp friska och rastypiska hundar med bra temperament. Avelsdjuren är självklart friska och ögonlysta samt knäledsundersökta före parning. Jag följer givetvis RAS för båda dessa raser.

Animalcompaniet är den kennel som fram till mitten av 2013 fött upp flest lancashire heeler som genomfört MH.

Jag som medlem i SKK följer deras regler och riktlinjer och jag förbehåller mig rätten att välja köpare till mina valpar.

- Valparna levereras tidigast vid 8 veckors ålder och är då;

  •  Registrerade hos SKK
  •  Vaccinerade
  •  ID-märkta
  •  Avmaskade
  •  Veterinärbesiktigade
  •  Ögonlysta (Lancashire heeler)
  •  Försäkrade mot dolda fel 
  •  "Kom ihåg lista" och mat för ca en vecka följer med valpen
  •  Filt och leksak följer också med

Valparna föds självklart upp inne hos oss och får social träning vad det gäller vardagen i ett vanligt hem med hushållsmaskiner, gäster på besök mm.

 hämtning Extra_3

Translate

 

webbannons-sjalvklart-vit-350x700px