Kenneln

 

 Hus1 Hus3

  Jag heter Maud Lundén och bor i Hebron i Tärnsjö tillsammans med Michael Lundén och tre Lancashire heeler som heter Vinna, Xera och Tindra.

Hundarna bor tillsammans med oss som familjemedlemmar. Vi går dagligen två promenader. Åtminstone en av dessa är i skogen där de får springa fritt och klättra och hoppa på stockar och stenar.

Det startade 1996 med att jag funderade på att skaffa hund, framför allt som sällskap vid promenader. Jag tittade i böcker och tidningar efter lämplig ras, jag hade kommit fram till att jag ville ha en liten korthårig ras för att det kändes som det skulle vara lätt att sköta. Hittade en annons med lancashire heeler och visade familjen bilden som var med, hela familjen skrek i kör ”neeej”, så de planerna lades på hyllan då det ändå inte fanns någon information någonstans om rasen.

Något senare på hösten åkte jag och Jessica till en inofficiell utställning i Sandviken och Jessica säger när vi kommer fram, mamma, mamma … kolla de där små svarta i gräset…. Ni kanske kan gissa vad dessa små svarta i gräset var för något?

Jo det var så klart en flock lancashire heeler och det var Eva Brauer, Mog-Ur's Kennel, som var där med ett ”knippe”. Vi gick runt på utställningen men återkom hela tiden till Evas heeler och fick telefonnr och jag ringde ganska snart och gjorde flera besök innan Betty föddes 3 mars 1997, 10 maj hämtade vi sen hem Betty.

Kennelnamnet blev godkänt hösten 2000, nästan ett år efter första valpkullen.

Under 2004-2005 har jag genomgått SKKs Hunduppfödarutbildning i sex olika delkurser. Jag har även gått andra kurser inom avel, genetik, parning, valpning, beteende mm eftersom jag tycker att det är spännande och utvecklande.

2011 flyttade första griffonen in i huset, det var Danegriff's Endless Echo. 

Målet med uppfödningen är att föda upp friska och rastypiska hundar med bra temperament. Avelsdjuren är självklart friska och ögonlysta samt knäledsundersökta före parning. Jag följer givetvis RAS för båda dessa raser.

Animalcompaniet är den kennel som fram till januari 2023 fött upp flest lancashire heeler som genomfört MH och BPH. Sedan 2019 är jag även BPH-diplomerad uppfödare.

Jag som medlem i SKK följer deras regler och riktlinjer och jag förbehåller mig rätten att välja köpare till mina valpar.

- Valparna levereras tidigast vid 8 veckors ålder och är då;

 •  Registrerade hos SKK
 •  Vaccinerade
 •  ID-märkta
 •  Avmaskade
 •  Veterinärbesiktigade
 •  Ögonlysta (Lancashire heeler)
 •  Försäkrade mot dolda fel 
 •  "Kom ihåg lista" och mat för ca en vecka följer med valpen
 •  Filt och leksak följer också med

Valparna föds självklart upp inne hos oss och får social träning vad det gäller vardagen i ett vanligt hem med hushållsmaskiner, gäster på besök mm.

 Kennelskylt

Heelerskylt

 

Translate

 

webbannons-sjalvklart-vit-350x700px

Diplom

Hunduppfödarutb Utfodring
Hunduppfödarutb Juridik
Hunduppfödarutb Beteende
Hunduppfödarutb Avel Genetik
Hunduppfödarutb Valpning
Hunduppfödarutb Anatomi
Hunduppfödarutb deltagarbevis
BPH Uppfödardiplom 2019
BPH uppfödardiplom 2024_1
bph-diplomerad-uppfodare