Blogginlägg

Hektiska veckor

2023-02-12 18:54

Ja, nu har det varit ett par hektiska veckor som började med att Ragge (Animalcompaniets Ragge Cowboy) gjorde spermaprov måndag 30/1, sen onsdag 1/2 till torsdag 2/2 var jag till London och hämtade hem Ferry, Foveaux Royal Lancer som stannade en natt hemma innan han flyttade till fodervärd i Västerås.

Tanken var att använda Ragge till Xera detta löp och jag hämtade hem honom tisdag 7/2 och var sen iväg och gjorde progesterontest på Xera torsdag 9/2 och då sa veterinären att idag eller imorgon fredag borde vara bästa parningsdagar. Tyvärr gjorde inte Ragge så många försök utan hoppade upp och steg av på en gång utan att försöka para.

Ny plan för partnerbyte åt Xera och det löste sig riktigt smidigt. Det blev Bosse (Engongs Vinter) som fick äran att para Xera och hon blev nöjd och jätteglad. Bosse bor i Vallentuna och skulle till Morgongåva på lördag 11/2 så då blev han lämnad hos uppfödaren, Anna Svennson, i Heby så att jag kunde hämta honom där senare lördagkväll eftersom jag först lämnade tillbaka Ragge och var på kalas på dagen. 

Bosse var mycket mer intensiv i sina parningsförsök och lyckades komma in utan hängning ett par gånger redan på lördagkvällen. Sen mitt i natten började Xera att gnälla och skälla så jag gav upp och gick upp och dom fick gå ut och kissa på tomten sen tog det inte lång stund förrän parning var kontstaterad. 

Så nu hoppas vi på valpar omkring 16 april 2023. 

Stort tack till alla inblandade i denna parning.
Sara Mannqvist för lån av Ragge och att du körde honom till veterinären i Gävle och levererade honom till Valbo.
Åsa Stenmarck för lån av Bosse och att du ville köra och lämna honom hos Anna Svensson i Heby samt att du kunde plocka upp honom i Sala söndagkväll.
Anna Svensson som tog emot och hade Bosse hos sig en stund på lördagen.

Nedan en bild på Xera och Bosse och sen flera bilder på Bosse, sen längst ner några på Ragge.

Xera och Bosse

Bosse sida3 Bosse sida1

Bosse sitter1 Bosse står fram

Ragge 12 år_1 Ragge 12 år_2 Ragge 12 år_3


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

maudsittermedhundarram
Maud Lundén
Kennel Animalcompaniet