Blogginlägg

Dessie och Echo

2017-10-28 18:00 | 1 kommentarer

Nu har Dessie och Echo flyttat och har boat in sig hos sina nya familjer sedan början av september och det går jättebra för dom båda.

Echo bor i Järfälla och har fått en sambo, Nisse, som är av samma ras och dom trivs riktigt bra ihop så vi önskar dom fortsatt lycka till hos Annika Djupsund med familj.

Dessie bor på söder i Stockholm hos Brita och Walle som tidigare har haft Animalcompaniets Elmo Cowboy "Cesar". Det fungerar alldeles utmärkt och har gått så bra så. Lycka till i fortsättningen.

 


Ny flockmedlem

2017-10-08 17:20 | 0 kommentarer

I fredags var vi till Sundsvall och hämtade hem lilla Alliz, Limebrook's First Beach Pebbles. Hon är född i Umeå men Susanne skulle till Sundsvall så då fick henne levererad halvvägs, blev 27 mil istället för 54 mil enkel resa. 

Tack Susanne för denna underbara lilla tös.

hämtarhemalliz


Griffonvalpar till salu

2017-10-08 17:17 | 0 kommentarer

Nu finns det griffon petit brabanconvalpar till salu, födda 2017-08-31
Två hanar och två tikar.

mer info på denna länk till blocket

Laimasvalparx4


Omplacering / Till salu

2017-08-27 10:50 | 4 kommentarer

Både Dessie och Echo har flyttat till nya hem och har det jättebra 

 

Efter några dagars mycket funderande och känslor upp och ner så har jag nu beslutat att tänka med hjärnan istället för hjärtat 

Jag kommer att omplacera två hundar, både Dessie och Echo 
Detta pga att få plats till fler avelstikar hemma.


Dessie är en lancashire heeler tik på 13 månader (född 2016-07-06) med väldigt mycket energi och motor. 

Omplaceras pga patella grad 1/1 medialt, vilket jag inte vill avla på. Det är troligen inget hon kommer att lida av men ska nog inte bli agilityhund på aktiv tävlingsnivå. Däremot behöver hon ganska mycket stimulans för att må bra, nosarbete av något slag passar henne alldeles utmärkt, typ NoseWork, spår, viltspår, kantarellsök mm. Hjärngympa behövs förutom fysisk aktivitet. Pass finns med rabiesvaccination.

Tänkt pris 11000kr

Echo är en griffon, petit brabancon, tik på 6,5 år (född 2011-01-20) som inte behöver så mycket mer än sällskap.

Echo är en behaglig och gosig dam i sina bästa år. Hon går gärna på skogspromenader och myser i soffan dessutom tycker hon om att leta godis i blåbärsris och hemma på gräsmattan.  Hon är lätt att ha att göra med och går ofta lös men kan vid möten springa fram en bit och skälla men går aldrig fram helt för det är hon för feg för 
Hon är mamma till A-Kullen, B-Kullen och D-Kullen. Kastrerad efter livmoderinflammation vid sista valpkullen. Pass finns med rabiesvaccination. Borde ha 7-8 år kvar att leva så tänkte en symbolisk summa som 3500kr.


Mer om dessa hundar kan ni läsa på deras egen sida som är länkad med det röda namnet, där finns hälsotester, meriteringar mm.


Är ni intresserade så får ni gärna maila mig maud@animalcompaniet.com och berätta vad ni kan erbjuda den hund ni är intresserad av. Det finns en familj som är intresserad av Dessie men inget bestämt och jag bestämmer när jag hittar de rätta hemmen åt dom.


BPH & vallanlagstest

2017-08-23 16:50 | 0 kommentarer

I lördags 19/8 var vi till Almunge och gjorde BPH då 8 LH deltog, från mig var det Dessie och så Animalcompaniets Tazza Cowgirl som är född här. 

I juli var Oya och Tya iväg och gjorde vallanlagstest vilket jag tycker är jätteskoj att det blir gjort.

Dessie BPH 19.8.2017 tazzaBPHbild

Tya vallanlagstest Oya vallanlagstestRSS

Bloggerska

maudsittermedhundarram
Maud Lundén
Kennel Animalcompaniet